Alles wat je moet weten over shockwave therapie voor hielspoor

Alles wat je moet weten over shockwave therapie voor hielspoor

Heb je last van hielspoor of peesplaatontsteking? Een zeer vervelende aandoening die je kan beperken in lopen, sporten en je dagelijkse activiteiten. Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar effectieve behandelingen om van de pijn af te komen. Eén optie die steeds meer aandacht krijgt, is shockwave therapie. Maar wat houdt deze behandeling precies in? Is het echt zo effectief als wordt beweerd, en belangrijker nog, is het de pijn waard? Laten we deze vragen eens grondig onderzoeken.

Wat is shockwave therapie?

Shockwave therapie, ook bekend als schokgolftherapie, is een niet-invasieve behandeling die gebruikt wordt voor een verscheidenheid aan musculoskeletale aandoeningen, waaronder hielspoor en peesplaatontsteking. Het maakt gebruik van hoogenergetische geluidsgolven die gericht zijn op het pijnlijke gebied om de genezing te bevorderen en de pijn te verminderen.

Hoe werkt shockwave therapie?

Onze chiropractoren zijn opgeleid om diagnoses te stellen aan de hand van bijvoorbeeld een echo. Hiermee kan de chiropractor het gebied bepalen dat behandeld dient te worden. Tijdens een shockwave therapie sessie wordt een apparaat gebruikt om gecontroleerde schokgolven door de huid naar het aangetaste gebied te sturen. Deze schokgolven stimuleren de bloedcirculatie en de stofwisseling, bevorderen de weefselregeneratie en breken verkalkingen af die kunnen bijdragen aan de pijn.

Is shockwave therapie effectief bij hielspoor?

Veel patiënten melden zeer positieve resultaten na het ondergaan van shockwave therapie voor hielspoor. Studies tonen aan dat het de pijn kan verminderen, de mobiliteit kan verbeteren en de algehele functie van het aangetaste gebied kan herstellen. Echter, de mate van succes kan variëren afhankelijk van de ernst van de aandoening en de individuele respons op de behandeling.

Is shockwave therapie pijnlijk?

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat shockwave therapie enige mate van ongemak kan veroorzaken tijdens de behandeling. De intensiteit van de schokgolven kan als onaangenaam worden ervaren, maar de meeste patiënten melden dat het goed te verdragen is. Bovendien duurt elke sessie meestal slechts enkele minuten, dus het ongemak is meestal van korte duur. Zodra de klacht aan het genezen is, wordt de pijn tijdens de behandeling minder. Typisch zullen onze chiropractoren 5 shockwave behandelingen inplannen, ieder met een tussenpoze van 1 week. Na de behandeling kan het behandelde gebied herstellen en het zelfhelend vermogen treedt in werking.

Is shockwave therapie de pijn waard?

Hoewel shockwave therapie voor hielspoor en peesplaatontsteking effectief kan zijn, blijft de vraag of het de moeite waard is voor jou persoonlijk. Het is belangrijk om de potentiële voordelen af te wegen tegen de mogelijke ongemakken en kosten van de behandeling. Praat met een van de 11 chiropractoren van het Chiropractisch Centrum om te bepalen of shockwave therapie een geschikte optie is voor jouw situatie.

In conclusie, shockwave therapie biedt een veelbelovende behandelingsoptie voor hielspoor en peesplaatontsteking, maar het is niet zonder ongemak. Door goed geïnformeerd te zijn en samen te werken met onze chiropractoren, kun je de beste beslissing nemen voor jouw gezondheid en welzijn.

Onze 11 chiropactoren zijn niet alleen academisch opgeleid aan de beste universiteiten, maar behandelen met de meest moderne apparatuur zoals echografie, shockwave therapie en idxa scans. Een luisterend oor bieden is hen niet vreemd zodat ze na het onderzoek en de diagnose een behandelplan op maat kunnen opstellen.

Twijfelt u nog of wilt u meer informatie dan kunt u altijd een afspraak maken voor het gratis inloopspreekuur. Dit kan zonder afspraak elke vrijdag van 16.00 tot 16.30 uur. Alle andere dagen kunt u hiervoor een afspraak maken.

Afspraak maken

Terug