Natuurlijke pijnverlichting bij artrose: chiropractische oplossingen die werken

Natuurlijke pijnverlichting bij artrose: chiropractische oplossingen die werken

 

Artrose is een veelvoorkomende aandoening die miljoenen mensen over de hele wereld treft. Het is een vorm van gewrichtsslijtage die optreedt wanneer het kraakbeen dat de gewrichten bedekt geleidelijk verslechtert. Dit kan leiden tot pijn, stijfheid en verminderde mobiliteit, waardoor het dagelijks leven aanzienlijk wordt beïnvloed. Terwijl medicatie en pijnstillers vaak worden voorgeschreven om symptomen te beheersen, kiezen steeds meer mensen voor natuurlijke benaderingen om de pijn te verlichten en de functionaliteit te verbeteren. Chiropractie is een van die natuurlijke benaderingen die veelbelovende resultaten biedt voor mensen met artrose.

Wat is artrose?

Artrose, ook wel bekend als osteoartritis, is een degeneratieve gewrichtsaandoening die wordt gekenmerkt door het verslechteren van het kraakbeen in de gewrichten. Het kan in elk gewricht voorkomen, maar komt het meest voor in de handen, knieën, heupen, rug en nek. Terwijl kraakbeen normaal gesproken fungeert als een schokdemper tussen de botten, ervaren mensen met artrose een afname van dit kraakbeen, waardoor de botten tegen elkaar wrijven en ongemak veroorzaken.

Is artrose erfelijk?

Hoewel artrose vaak wordt geassocieerd met veroudering en slijtage, kan erfelijkheid ook een rol spelen bij het risico op het ontwikkelen van de aandoening en komt het ook voor bij jonge(re) mensen. Als artrose in uw familie voorkomt, heeft u mogelijk een verhoogd risico om het zelf te ontwikkelen. Genetische factoren kunnen de structuur van het kraakbeen beïnvloeden en de vatbaarheid voor gewrichtsslijtage vergroten.

Soorten artrose

Artrose kan verschillende delen van het lichaam aantasten, waaronder:


Elk van deze vormen van artrose kan unieke uitdagingen met zich meebrengen, maar de symptomen en behandelingen zijn over het algemeen vergelijkbaar.

Medicatie en pijnstilling bij artrose

Traditionele behandelingen voor artrose omvatten vaak het gebruik van medicatie en pijnstillers om symptomen te beheersen. Dit kan onder meer niet-steroïde ontstekingsremmende geneesmiddelen (NSAID's), corticosteroïdeninjecties en pijnstillers omvatten. Hoewel deze medicijnen tijdelijke verlichting kunnen bieden, hebben ze vaak vervelende bijwerkingen en kunnen ze op de lange termijn schadelijk zijn voor het lichaam.

Risicofactoren voor artrose

Naast erfelijkheid zijn er ook andere risicofactoren die het risico op het ontwikkelen van artrose kunnen vergroten. Deze omvatten obesitas, letsel aan de gewrichten, overmatige stress op de gewrichten, geslacht (vrouwen lopen over het algemeen een groter risico dan mannen) en bepaalde beroepen die herhaalde bewegingen vereisen.

Natuurlijke pijnverlichting met chiropractie

Chiropractie is een natuurlijke benadering van gezondheidszorg die zich richt op het herstellen van de juiste functie van het lichaam, met name de wervelkolom en het zenuwstelsel. Voor mensen met artrose kan chiropractie effectief zijn bij het verminderen van pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het bevorderen van algehele welzijn.

Chiropractoren gebruiken vaak verschillende technieken om de gewrichten te mobiliseren, de wervelkolom uit te lijnen en de spieren rond het aangetaste gewricht te versterken. Dit kan helpen om de druk op de gewrichten te verminderen, de ontsteking te verminderen en de algehele functie te verbeteren. Helaas kunnen de chiropractoren van het Chiropractisch Centrum u niet nieuw maken, maar ze kunnen de pijn die artrose veroorzaakt verlichten en u mobieler maken.

Artrose-oefeningen

Naast chiropractische zorg kunnen aanvullende specifieke oefeningen ook gunstig zijn voor mensen met artrose. Deze oefeningen zijn gericht op het versterken van de spieren rond het aangetaste gewricht, het verbeteren van de flexibiliteit en het bevorderen van een betere mobiliteit. Voorbeelden van dergelijke oefeningen zijn onder meer rek- en strekoefeningen, lichte aerobics en spierversterkende oefeningen. Bij het Chiropractisch Centrum hebben wij een oefeningen programma ontwikkeld (online en op papier te verkrijgen) met oefeningen op maat. Elke patiënt is anders en elke patiënt verdient oefeningen op maat. Bij uw 5e of 6e behandeling krijgt u van uw chiropractor dit oefeningenprogramma.

 

Waarom het Chiropractisch Centrum voor Rug & Nek?

Onze 11 chiropactoren zijn niet alleen academisch opgeleid aan de beste universiteiten, maar behandelen met de meest moderne apparatuur. Een luisterend oor bieden is hen niet vreemd zodat ze na het onder zoek en de diagnose een behandelplan op maat kunnen opstellen.

Twijfelt u nog of wilt u meer informatie dan kunt u altijd een afspraak maken voor het gratis inloopspreekuur. Dit kan zonder afspraak elke vrijdag van 16.00 tot 16.30 uur. Alle andere dagen kunt u hiervoor een afspraak maken.

Afspraak maken

Terug