- Echografie en shockwave
- Hyperbare zuurstoftherapie
- Geen verplichting tot contract
Vragen over de chiropractische behandeling
Is chiropractie veilig?
Ja, uit onderzoek is gebleken dat chiropractische behandelingen uiterst veilig zijn.
Het is wel mogelijk dat patiënten na een chiropractische behandeling een reactie krijgen, zoals spierpijn en lichte duizeligheid. Deze reactie is meestal een teken dat het lichaam reageert op de behandeling. Deze reacties vinden meestal plaats na de eerste 3 behandelingen.
Waarom hoor ik een 'krak' tijdens de behandeling?
Tijdens een chiropractische behandeling zet de chiropractor druk op het gewricht. Hierdoor vormt zich een luchtbel die, door de druk, vrijkomt. Het heeft niets te maken met botten die over elkaar schuren of banden die breken. U kunt het vergelijken met het laten 'ploppen' van uw vingers.
Chiropractie is één van de veiligste behandelmethodes ter wereld.
Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Het aantal behandelingen is per patiënt verschillend en afhankelijk van uw leeftijd, de aard en de duur van de klacht. Ook de conditie van de patiënt speelt hierbij een rol.
U begrijpt dat een patiënt van 18 jaar met rugklachten die pas begonnen zijn, veel minder behandelingen nodig heeft dan een patiënt van 50 jaar die al 20 jaar rug- of nekklachten heeft.
Verder adviseert de chiropractor patiënten te allen tijde regelmatig controle-behandelingen te ondergaan. Kleine problemen kunnen zo immers in de kiem gesmoord worden.
Waarom moet ik terugkomen voor chiropractische behandelingen, ook als ik me goed voel?
U kunt ook de vraag stellen: "Waarom moet ik tweemaal per jaar naar de tandarts voor een controle, ook als ik geen kiespijn heb?". Door het controleren en optimaliseren van de wervelkolom voelt u zich een stuk soepeler en fitter. Vooral voor de patiënt met chronische klachten is controle (onderhoud) van de wervelkolom erg belangrijk. Helaas kunnen wij u niet nieuw maken, maar wij kunnen er wel voor zorgen dat uw wervelkolom zo optimaal mogelijk kan functioneren.
Kan ik door chiropractische behandelingen een rugoperatie voorkomen?
In sommige gevallen is het inderdaad mogelijk om een rugoperatie te voorkomen, maar niet altijd. De chiropractor zal bij uw eerste afspraak chiropractische, neurologische en orthopedische testen uitvoeren.
Ook een röntgenanalyse behoort tot de mogelijkheden. Mocht de chiropractor tot de conclusie komen dat hij u niet helpen kan, dan zal hij u doorverwijzen naar een andere deskundige.
Wat doet de chiropractor als hij mij niet kan helpen?
Als de chiropractor u niet kan helpen, dan zal hij u, in overleg, verwijzen naar de betreffende specialist of behandelaar binnen de gezondheidszorg. Eventueel kan hij ook contact opnemen met de betreffende behandelaar.
Verder is het dan aan te raden om de persoonlijke rapportage (die iedere patient van het Chiropractisch Centrum voor Rug & Nek ontvangt) mee te nemen en te overhandigen aan uw nieuwe behandelaar.
Bestaan er in jullie centra wachtlijsten?
Nee, wij hebben geen wachtlijsten.
Door het aantal chiropractoren (11) dat in onze centra patiënten behandelt en door de ruime openingsdagen en -tijden kennen wij geen wachtlijsten.
In het algemeen kunnen wij altijd binnen 1 week een passende afspraak voor u maken. In acute gevallen bestaat er meestal zelfs de mogelijkheid dat de patiënt dezelfde dag nog door één van de chiropractoren van het Chiropractisch Centrum voor Rug & Nek behandeld kan worden.
Maak gratis kennis met chiropractie
Elke vrijdag tussen 16.00 - 16.30 uur zonder afspraak.
Wilt u eerst weten wat de chiropractie voor u kan betekenen? Kom dan vrijblijvend naar het gratis inloopspreekuur. Alle andere dagen en tijden zijn op afspraak. In het kennismakingsgesprek bespreekt u uw klachten met de chiropractor. De chiropractor geeft vervolgens advies welke chiropractische behandelingen wellicht een oplossing voor uw probleem kunnen bieden.