- Echografie en shockwave
- Hyperbare zuurstoftherapie
- Geen verplichting tot contract
Vragen over de studie chiropractie
Mag iedereen zich chiropractor noemen?
Ja, helaas mag iedereen zich in Nederland chiropractor noemen. De reden hiervoor is dat chiropractie (nog) een onbeschermd beroep is. Als u een afspraak wilt maken bij een chiropractor, zorg er dan altijd voor dat hij lid is van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, de NCA. Deze beroepsorganisatie garandeert dat al haar leden een gedegen en erkende opleiding chiropractie hebben gevolgd.
Waarvoor staat de afkorting DC?
Dit staat voor Doctor of Chiropractic. Dit is de titel die een student alléén behaalt na het afronden van een zesjarige academische studie in chiropractie.
Is er een tekort aan chiropractoren in Nederland?
Ja, helaas wel. Omdat de studie in het buitenland gevolgd moet worden, erg duur is en ook nog geheel gevolgd moet worden in de Engelse taal, is de drempel hoog. Veel Nederlandse praktijken voor chiropractie halen nieuwe werknemers uit het buitenland omdat er jaarlijks maar heel weinig Nederlanders afstuderen.
Wat moet ik doen als ik chiropractie wil studeren?
Neem contact op met onze beroepsgroep, de Nederlandse Chiropractoren Associatie (info@nca.nl). Zij kunnen je meer informatie en documentatie verschaffen over een studie Chiropractie aan de diverse universiteiten. Of bel een van onze praktijken en vraag naar onze algemeen manager Christianne van Beest-Vogt. Zij kan u meer vertellen over de studie.
Maak gratis kennis met chiropractie
Elke vrijdag tussen 16.00 - 16.30 uur zonder afspraak.
Wilt u eerst weten wat de chiropractie voor u kan betekenen? Kom dan vrijblijvend naar het gratis inloopspreekuur. Alle andere dagen en tijden zijn op afspraak. In het kennismakingsgesprek bespreekt u uw klachten met de chiropractor. De chiropractor geeft vervolgens advies welke chiropractische behandelingen wellicht een oplossing voor uw probleem kunnen bieden.