Artrose: Chiropractie, voeding, dieet en supplementen

Artrose: Chiropractie, voeding, dieet en supplementen

Artrose is een degeneratieve gewrichtsaandoening die vaak voorkomt bij ouderen, maar ook jongere mensen kunnen ermee te maken krijgen. Het veroorzaakt pijn, stijfheid en bewegingsbeperkingen in de gewrichten. Hoewel er geen genezing is voor artrose, zijn er verschillende manieren om de symptomen te beheersen en de levenskwaliteit te verbeteren. In deze blog bespreken we hoe chiropractie, voeding, dieet en supplementen kunnen bijdragen aan het behandelen van artrose.

Voeding en dieet bij artrose

Voeding speelt een cruciale rol bij het beheersen van de symptomen van artrose. Een gezond dieet kan ontstekingen verminderen, de gewrichten ondersteunen en het algemene welzijn verbeteren.

Anti-inflammatoire voeding

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3-vetzuren, zoals vette vis (zalm, makreel), lijnzaad en chiazaad, kunnen ontstekingen in het lichaam helpen verminderen. Daarnaast zijn groenten en fruit, zoals bessen, broccoli en spinazie, rijk aan antioxidanten die ontstekingsremmende eigenschappen hebben. In het algemeen geldt ook minder dierlijke proteïnen en meer plantaardig voedsel.

Gezond gewicht behouden

Overgewicht kan extra druk op de gewrichten uitoefenen, wat de symptomen van artrose kan verergeren. Het handhaven van een gezond gewicht door middel van een evenwichtige voeding en regelmatige lichaamsbeweging kan de belasting op de gewrichten verminderen en de pijn verlichten. In onze praktijken is een folder te verkrijgen “chiropractie en gezonde voeding” hiermee kun je alvast een start maken naar een gezondere levensstijl. De chiropractoren van het Chiropractisch Centrum kunnen je hier natuurlijk bij ondersteunen.

Dieetaanpassingen voor artrose

Naast een gezonde voeding zijn er specifieke dieetstrategieën die kunnen helpen bij het beheersen van artrose.

Glucosamine en chondroïtine

Deze supplementen zijn populair onder mensen met artrose omdat ze kunnen bijdragen aan de gezondheid van kraakbeen. Hoewel de wetenschappelijke bewijzen gemengd zijn, melden sommige mensen verlichting van hun symptomen na het gebruik van deze supplementen.

Kurkuma

Kurkuma bevat curcumine, een stof met krachtige ontstekingsremmende eigenschappen. Het toevoegen van kurkuma aan je dieet, bijvoorbeeld in curry’s of als supplement, kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en pijn.

Chiropractie voor artrose

Chiropractie is een behandelmethode die zich richt op de diagnose en behandeling van musculoskeletale aandoeningen, met een speciale nadruk op de wervelkolom en het zenuwstelsel. Voor mensen met artrose kan chiropractie verschillende voordelen bieden. Helaas kunnen we de patiënt niet nieuw maken, maar we kunnen heel veel doen om de pijn te verlichten, de bewegingsvrijheid te optimaliseren en dus zorgen voor een betere kwaliteit van leven.

De scan meten is weten

Onze 8 praktijken zijn voorzien van een iDXA scan. Een unieke scan die laat zien wat de conditie van de wervelkolom is. Essentieel bij mensen met artrose. Hierdoor kunnen onze chiropractoren een nog betere diagnose stellen, een goed behandelplan opstellen en starten met de professionele behandelingen.

Verbeterde Mobiliteit

Chiropractische aanpassingen kunnen helpen bij het verbeteren van de gewrichtsmobiliteit en het verminderen van pijn. Door het herstellen van de juiste uitlijning van de wervelkolom en andere gewrichten, kan chiropractie de functie van het zenuwstelsel verbeteren en de algehele gezondheid bevorderen.

Pijnverlichting

Veel mensen met artrose ervaren pijnverlichting na chiropractische behandelingen. De manipulaties en aanpassingen die chiropractors uitvoeren, kunnen de druk op de gewrichten verminderen en de pijn verlichten.

Supplementen voor Artrose

Naast glucosamine, chondroïtine en kurkuma, zijn er andere supplementen die kunnen helpen bij het beheersen van de symptomen van artrose. In onze praktijken raden wij aan om Joint Support te nemen. Dit Supplement bevat hoogwaardige ingrediënten zoals glucosamine, chondroïtine, OptiMSM® en Collageen Type II, in de juiste verhoudingen. De supplementen zijn o.a. verrijkt met mangaan; wat goed is voor de aanmaak en opbouw van kraakbeen in de gewrichten. Op die manier kan de patiënt zelf meewerken aan de gezondheid van de wervelkolom.

Hoewel artrose een chronische aandoening is die het dagelijks leven kan beïnvloeden, zijn er verschillende manieren om de symptomen te beheersen en de levenskwaliteit te verbeteren. Door aandacht te besteden aan chiropractie, dieet, voeding en supplementen, kunnen mensen met artrose een actievere en comfortabelere levensstijl leiden.

Gratis inloopspreekuur

Kom gerust eens op ons gratis inloopspreekuur. Elke vrijdag van 16.00 – 16.30 zonder afspraak en alle andere dagen mét afspraak. Hier bespreekt de chiropractor wat de mogelijkheden zijn voor de behandeling van artrose.

Afspraak maken

Terug