- Echografie en shockwave
- Hyperbare zuurstoftherapie
- Geen verplichting tot contract
Slijtage heup?
Slijtage kan in veel gewrichten voorkomen zoals slijtage nek, slijtage rug, slijtage knie of slijtage heup. Deze slijtage wordt ook wel Artrose genoemd.
Slijtage heup door natuurlijk verouderingsproces
Slijtage is een oorzaak van het natuurlijke verouderingsproces. Mensen die hier aan lijden krijgen vaak te horen dat ze ermee moeten leren leven. Dit is niet altijd waar.
Aan de slijtage of artrose zelf kan de chiropractor weinig doen, maar door chiropractische behandelingen kan de pijn verminderen en de bewegingsvrijheid verbeteren in de nek, rug, knie of heup.
Lees onze blog over natuurlijke pijnverlichting bij artrose.
Oorzaken slijtage heup (artrose)
Slijtage aan de heup (artrose) is een normaal natuurlijk verschijnsel en heeft niet één enkele oorzaak. Slijtage aan de heup kan op verschillende manieren ontstaan en leidt in de meeste gevallen niet tot forse klachten of graad IV schade. Het is een feit dat bij iedereen tijdens het ouder worden de kwaliteit van kraakbeen achteruit gaat. Dit noemen we een natuurlijk proces. Wel zijn er oorzaken die de kans op een versleten heup kunnen vergroten.
De volgende factoren kunnen bijdragen aan de versnelling van het proces van slijtage aan de heup (artrose):
- Aanleg.
- Groeistoornissen, bijvoorbeeld heupdysplasie en standafwijkingen van de benen (X-benen of O-benen) waardoor het gewricht onnatuurlijk belast wordt.
- Laxiteit (= slapheid) van gewrichtsbanden.
- Matige spierconditie: bij onvoldoende spierkracht of stabiliteit komt er meer kracht op het gewricht terecht.
- Posttraumatisch: artrose als gevolg van een (eerdere) verwonding of blessure, zoals een bot-of gewrichtsbreuk, bandletsel of labrumschade.
- Veelvuldige ontstekingen, bijvoorbeeld bij Reumatoïde Artritis.
- Leeftijd: naarmate we ouder worden treedt bij iedereen een proces van artrose op.
- Geslacht: vrouwen hebben een hoger risico op artrose.
- Overbelasting door overgewicht, (langdurig) zwaar lichamelijk werk of intensieve sportbeoefening van extreme sporten of sporten waarbij er tijdens het sporten veel zwikmomenten van de heup plaatsvinden (denk aan rugby, voetbal en handbal).
Lees onze blog over voeding, dieet en supplementen bij artrose.
Maak gratis kennis met chiropractie
Elke vrijdag tussen 16.00 - 16.30 uur zonder afspraak.
Wilt u eerst weten wat de chiropractie voor u kan betekenen? Kom dan vrijblijvend naar het gratis inloopspreekuur. Alle andere dagen en tijden zijn op afspraak. In het kennismakingsgesprek bespreekt u uw klachten met de chiropractor. De chiropractor geeft vervolgens advies welke chiropractische behandelingen wellicht een oplossing voor uw probleem kunnen bieden.